Mises Herfstschool 2021 stelt wachtlijst in!

Update: vanaf Vrijdag 5 november 18.00 komt u op de wachtlijst als u zich inschrijft voor de Mises Herfstchool 2021.

Met gepaste trots organiseert het Mises Instituut Nederland de Mises Herfstschool op vrijdag 3 en zaterdag 4 december as.. Deze cursus is bedoeld voor studenten en geinteresseerden in de economische leer van de Oostenrijkse School en Ludwig von Mises in het bijzonder een tweede Mises cursus dit jaar.

De Oostenrijkse School onderscheidt zich van andere manieren van denken door zich te richten op een samenleving in beweging. Centraal staat de denkende mens, niet de cijfertjes. Juist nu politiek en centrale banken met nieuwe energie alle macht naar zich toe trekken, biedt de ‘Oostenrijkse’ kijk een welkom perspectief op een vreedzame toekomst.

Met lezingen en discussies maken uw docenten, en medecursisten, u wegwijs in het denken van de Oostenrijkse School over de (economisch) handelende mens, kapitaal, welvaart, welzijn, geld en crisis.

Elk jaar zoeken we de besten op dit gebied en ook dit jaar is dat gelukt. Als student mag u aanschuiven bij Professor Dr. Lex Hoogduin, adjunct-Professor Dr. Jan Vis, econometrist Heiko de Boer, promovendus Philip Ruijs, onderzoeker Gèr van Gils en rechtsfilosoof Willem Cornax.

Wat gaan we doen?

De Mises Zomerschool biedt een gids en inspiratie om verder op eigen gelegenheid de kennismaking met de Oostenrijkse School te verdiepen of te vernieuwen.

In twee cursusdagen gaan we in op onder meer de volgende onderwerpen:

  • economische waarde, handelen, produceren en handel
  • het ontstaan en de economische betekenis van geld, banken en krediet
  • economische conjunctuur en de belangrijkste visies daarop
  • de rol van de diverse productiefactoren en winst in het creëren van welvaart en welzijn
  • de rol van politiek en bestuur in de economie, visies van de ‘Nieuwe Politieke Economie’ en de Oostenrijkse School.

Er is slechts plaats voor nog 10 deelnemers. Zo kunnen we in een kleine groep volop gelegenheid creëeren voor discussie en uitleg. Wees er dus snel bij!

Waarom?

De Oostenrijkse School gaat uit van actie, daar waar andere manieren van denken juist statisch en in modellen denken. Omdat actie veel natuurlijker is voor ons wordt economie makkelijker te begrijpen.

Berichtgeving over economie, of het nu bekende commentatoren zijn of economen denken praktisch allemaal in stilstand, in modellen, in rekensommen. Jouw leven, je hoop en je dromen zijn echter geen rekensom. Ze zijn middels handelen om te zetten in concrete resultaten. De Oostenrijkse School kijkt specifiek naar dit handelen. Daarmee is zij uniek en als jij zo leert denken, dus ook!

Voor wie?

De Mises zomercursus is voor iedereen die zich wil verdiepen in de economische en politiek-economische theorieën van de Oostenrijkse School. Belangstelling voor economie en economische vraagstukken is de belangrijkste kwalificatie om deel te nemen.

Kosten

Bij de kosten zitten inbegrepen de overnachting, alle lezingen, 2x lunch, en 1x diner. Er is extra keuze dit jaar wat de betreft de kamers, kijk dus wat u wilt boeken bij uw aanmelding

Aanmelden

Aanmelden kan eenvoudig via dit formulier

Zoals gezegd, het aantal plaatsen is zeer beperkt!

Uw inschrijving is pas definitief na betaling van het cursusgeld.

Betaling gaat via een bankoverschrijving. ABN-AMRO: rekeningnummer: NL95ABNA0614992915 t.n.v. Mises Instituut o.v.v. Mises Herfstschool 2021

Na ontvangst van uw betaling krijgt u de inschrijvingsbevestiging.

Ca. 2 weken voor aanvang van de cursus ontvangt u verdere informatie (routebeschrijving, eventuele cursusmaterialen).

Meer info

Heeft u vragen? Mail naar: (willem@mises.nl)

Leave a comment