Mises en Internationale betrekkingen

Met trots kondigt onderzoeker Edwin van de Haar de publicatie aan van zijn langverwachte boek, dat een diepgaande analyse biedt van het klassiek liberalisme in het domein van internationale betrekkingen. Als gerenommeerd expert op het gebied van politieke filosofie en internationale politiek heeft Edwin van de Haar een waardevolle bijdrage geleverd aan het begrip van deze belangrijke stroming binnen het liberalisme. Edwin van de Haar heeft daarnaast, via artikelen en lezingen, een bijdrage geleverd aan de verspreiding van het werk van Ludwig von Mises.

Het boek biedt een gedegen en systematische uiteenzetting van de klassiek-liberale theorie en haar toepassing op het complexe landschap van internationale betrekkingen. Het is het resultaat van jarenlang diepgaand onderzoek en intellectuele reflectie, waarbij Edwin van de Haar de essentiële werken en ideeën van vooraanstaande klassiek-liberale denkers, zoals David Hume, Adam Smith, Ludwig von Mises en F. A. Hayek, heeft geanalyseerd en geïntegreerd.

In tegenstelling tot veel eerdere interpretaties en benaderingen biedt dit boek een uitgebreide en coherente visie op de klassiek-liberale theorie in het licht van internationale betrekkingen. Door de ideeën van de klassiek-liberale denkers te destilleren en te herinterpreteren, worden de fundamenten van het klassiek liberalisme helder uiteengezet, en wordt tegelijkertijd afgerekend met misvattingen en verkeerde interpretaties

Meer informatie over het boek kunt u hier vinden.

Leave a comment