Oostenrijkse geluiden in de Tweede Kamer

Afgelopen week werd de commissie van financiën in de Tweede Kamer ingelicht over de effecten van de hoge inflatie. De commissie werd voorgelicht door enkele economische experts.

Een van de vaste sprekers op de Mises Zomerschool: prof. dr. Lex Hoogduin was een van de voorlichters. Prof dr. Hoogduin brengt met zijn kennis van de Oostenrijkse school een uniek en kritisch perspectief. Zo stelde hij in zijn inleidende betoog meteen orde op zaken door te benadrukken dat inflatie een voortdurend proces is. Hiermee trachtte hij de discussie een breder perspectief te geven dan de stijgende energieprijzen van dit moment. Daarnaast was hij kritisch op het huidige ECB beleid.

Naast prof Dr Hoogduin was Edin Mujagic een van de andere voorlichters. Edin Mujagic is schrijver van het boek keerpunt 1971. In dit boek uit hij kritiek op het huidige monetaire systeem. De Oostenrijkse school houdt zich ook bezig met de rol van geld in de samenleving en benadrukt de negatieve effecten van de gecreëerde fiat-standaard. Edin Mujagic benadrukte verder de rol van de ECB bij de huidige ‘inflatie records’ en schetste een beeld van de gevolgen van het huidige ECB beleid.

Bestel hier ‘Keerpunt 1971’ van Edin Mujagic

Het volledige Oostenrijks perspectief op inflatie? Lees hier meer:

Leave a comment