Webinar over overheidsbetutteling op vlak van vaping

Mises Instituut Nederland en Property Rights Alliance nodigen u graag uit voor een webinar over overheidsbetutteling op vlak van vaping:

“Hoe het paternalisme van de Nederlandse regering op vlak van vaping de volksgezondheid dreigt te schaden”

De Nederlandse regering wil vapen strikter gaan regelen, onder meer door een verbod op smaakjes, waardoor dit voor veel mensen zal wegvallen als middel om te stoppen met roken. Zeker gezien de coalitiegesprekken, is een kritisch debat hierover hoognodig.

Vapen geldt immers voor veel mensen als methode om te stoppen met roken. Wanneer hier zware beperkingen op komen, dreigt het aantal rokers weer te stijgen, met alle gevolgen van dien voor de volksgezondheid.

Daarom organiseren Mises Instituut Nederland en Property Rights Alliance hierover een webinar, op donderdag 3 juni 2021, om 16u.

Update:

U kunt nu ook rapport lezen dat in het webinar besproken zal worden:

https://www.propertyrightsalliance.org/wp-content/uploads/ATR_PRA_DutchPaper_v3.pdf

AGENDA:

1. Voorstelling van een onderzoekspaper over de Nederlandse plannen om vaping strikter te gaan reguleren, door Pieter Cleppe, Non-Resident Fellow van de denktank Property Rights Alliance, over hoe andere landen dit aanpakken en hoe een strikte aanpak de Nederlandse volksgezondheid net kan schaden

2. Toelichting over overheidspaternalisme vanuit het klassiek-liberale denkkader van Ludwig von Mises, door rechtsfilosoof Willem Cornax, Voorzitter Mises Instituut Nederland

3. Q&A

WANNEER: Donderdag 3 juni 2021, om 16.00u 

WAAR: WEBINAR via MICROSOFT TEAMS. Klik op deze link (best om de app te downloadenal kan het ook gewoon via de browser, bij voorkeur dan Chrome) 

https://www.mises.nl/

https://www.propertyrightsalliance.org/

De foto is gemaakt door: Renz Macorol via Pexels

Leave a comment