Beleggen met de Oostenrijkse School: hoe kom je een crisis door?

Belangrijk om markten te begrijpen zijn twee zaken. Namelijk, dat een samenleving een dynamische productiestructuur kent en dat inflatie ontstaat door geldgroei, niet door prijsverhoging. De Oostenrijkse School is de enige denkrichting in de economie die deze twee factoren een centrale plek geeft. Daarmee zijn economen uit deze school als geen ander in staat om met economische bewegingen om te gaan.

Voor het Mises Instituut spreekt Willem Cornax met Drs. Heiko de Boer over beleggen en financiële markten vanuit het perspectief van de Oostenrijkse School. De Boer is een van de docenten op de Mises Zomerschool.

Wil jij meer weten over beleggen en financiële markten vanuit dit perspectief?

Meldt je aan voor de Mises Zomerschool. Er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar!

One comment on “Beleggen met de Oostenrijkse School: hoe kom je een crisis door?

  • Plato , Direct link to comment

    Heeft de aandeelhouder volgens de Oostenrijkse school de opdacht om de wereld te verbeteren? Zeker ook de centrale banken? Ik geloof er niks van dat Mises het zo stelt. Ieder voor zich moet maar weten welke aandelen hij koopt. Daar is hij volkomen vrij in. Als hij zelf rookt en aandelen koopt van een sigerettenfabriek, so be it. Daar staat de theorie van de Oostenrijkse school toch zeker los van.

Leave a comment